Izmanto šajā receptē

Caffe Mocha

Caffe Mocha jeb mokačīno ir tradicionāls kafijas dzēriens, kas savu nosaukumu ieguvis no Sarkanās jūras piekrastē esošās ostas pilsētas Mohas (Jemenā). Šis gardais dzēriens, kurā kafiju papildina bagātīgā šokolādes garša un putukrējuma vieglais saldums, būs svētki īstam saldummīlim.

Sastāvdaļas

60
st

Dubultais espresso

30
g

Tumšā šokolāde

200
ml

Putots piens

Šokolādes sīrups vai šokolādes mērce

Pagatavošana:

  1. Griežot glāzi, lej šokolādes sīrupu vai šokolādes mērci uz glāzes malām
  2. Salauž šokolādi mazākos gabaliņos un liek glāzē
  3. Pagatavo dubulto espresso un, kamēr tas ir karsts, pārlej pāri šokolādes gabaliņiem. Viegli samaisa, līdz šokolāde ir izkususi
  4. Uzputo pienu un piepilda atlikušo glāzi
  5. Pasniedz ar putukrējumu un rīvētām šokolādes skaidiņām
  6. Pasniedz uzreiz. Lai gardi!