Kafijas pagatavošana

Kafija daudziem no mums ir kā rituāls – prieks slēpjas ne vien tās aromātā un baudīšanā, bet arī tās pagatavošanā, savas īstās receptes atrašanā un izkopšanā. Tāpēc, lai Tavs ceļš uz izcilu kafiju kļūtu ātrāks, lūk pāris padomi un ieteikumi no mums!

Padomi kafijas pagatavošanai

Pareiza ūdens temperatūra

92oC – 96oC temperatūrā pagatavota kafija ļauj atbrīvoties dažādiem aromātiem. Lai pārliecinātos, ka kafija tiek pagatavota pareizajā temperatūrā, ieteicams izmantot tējkannu ar regulējamu temperatūru vai pārbaudīt kafijas aparāta temperatūru.

Pareiza dozēšana

Izmatojiet 6-8gr kafijas uz 150ml ūdens. Ja vēlaties stiprāku kafiju, ieteicams izvēlēties tumšāka grauzdējuma kafiju, nevis iebērt par vienu karoti vairāk.

Tīras iekārtas

Regulāri atkaļķojiet savu kafijas aparātu un veiciet tīrīšanu sekojot lietošanas instrukcijai.

Pareiza uzglabāšana

Kafija ir ļoti jutīga pret vidi, tāpēc ieteicams to uzglabāt oriģinālajā iepakojumā un ievietot to gaismu un gaisu necaurlaidīgā traukā. Iepakojumu atstājot atvērtā veidā, patīkamais aromāts ātri izgaros. Pēc iepakojuma atvēršanas maltu kafiju ieteicams izlietot 10—14 dienu laikā, savukārt kafijas pupiņas – 30 dienu laikā.

Kafijas maluma izvēle

Lai kafija garšotu pēc iespējas labāk, ir svarīgi izvēlēties pareizo kafijas malumu izvēlētajai kafijas pagatavošanas metodei. Ja iegādājies maltu kafiju, tad seko norādēm uz paciņas par atbilstošāko pagatavošanas metodi, savukārt, ja lieto kafijas pupiņas, tad atceries pārbaudīt dzirnavu vai kafijas aparātā uzstādīto malšanas režīmu.

 

Tieši krūzītē

Kafijas pagatavošanai tieši krūzītē jeb In Cup izvēlies smalka maluma kafiju, kas ļaus izgaršot dažādas kafijas nianses. Mūsu Medium Roast In Cup ir smalka maluma kafija, kas paredzēta tieši šai pagatavošanas metodei.


Filtra aparātā

Pagatavojot kafiju filtrā, izvēlies smalka vai vidēja maluma kafiju.

Spiedkannā / perkulatorā

Spiedkannām un perkulatoriem īpaši piemērota ir rupja maluma kafija. Meklējiet mūsu Prezzo.

Moka kanniņā

Kafiju pagatavojot moka kanniņā, izmanto smalka maluma kafiju.

Chemex

Gatavojot kafiju Chemex brūvrīkā, lēnais gatavošanas process izceļ un atbrīvo smalkākās kafijas aromāta un garšas nianses. Biezais filtrs izfiltrē lielu daļu kafijā esošo eļļu un sīko daļiņu, sniedzot patiesi tīru kafijas garšu. Šai lēnajai pagatavošanas metodei izvēlies rupja maluma kafiju.