Padomi kafijas pagatavošanai
![]() | Pareiza ūdens temperatūra92oC – 96oC temperatūrā pagatavota kafija ļauj atbrīvoties dažādiem aromātiem. Lai pārliecinātos, ka kafija tiek pagatavota pareizajā temperatūrā, ieteicams izmantot tējkannu ar regulējamu temperatūru vai pārbaudīt kafijas aparāta temperatūru. | |
![]() | Pareiza dozēšanaIzmatojiet 6-8gr kafijas uz 150ml ūdens. Ja vēlaties stiprāku kafiju, ieteicams izvēlēties tumšāka grauzdējuma kafiju, nevis iebērt par vienu karoti vairāk. | |
![]() | Tīras iekārtasRegulāri atkaļķojiet savu kafijas aparātu un veiciet tīrīšanu sekojot lietošanas instrukcijai. | |
![]() | Pareiza uzglabāšanaKafija ir ļoti jutīga pret vidi, tāpēc ieteicams to uzglabāt oriģinālajā iepakojumā un ievietot to gaismu un gaisu necaurlaidīgā traukā. Iepakojumu atstājot atvērtā veidā, patīkamais aromāts ātri izgaros. Pēc iepakojuma atvēršanas maltu kafiju ieteicams izlietot 10—14 dienu laikā, savukārt kafijas pupiņas – 30 dienu laikā. | |
Kafijas maluma izvēle | ||
Lai kafija garšotu pēc iespējas labāk, ir svarīgi izvēlēties pareizo kafijas malumu izvēlētajai kafijas pagatavošanas metodei. Ja iegādājies maltu kafiju, tad seko norādēm uz paciņas par atbilstošāko pagatavošanas metodi, savukārt, ja lieto kafijas pupiņas, tad atceries pārbaudīt dzirnavu vai kafijas aparātā uzstādīto malšanas režīmu. | ||
![]() |
Tieši krūzītēKafijas pagatavošanai tieši krūzītē jeb In Cup izvēlies smalka maluma kafiju, kas ļaus izgaršot dažādas kafijas nianses. Mūsu Medium Roast In Cup ir smalka maluma kafija, kas paredzēta tieši šai pagatavošanas metodei. | ![]() ![]() |
![]() | Filtra aparātāPagatavojot kafiju filtrā, izvēlies smalka vai vidēja maluma kafiju. | |
![]() | Spiedkannā / perkulatorāSpiedkannām un perkulatoriem īpaši piemērota ir rupja maluma kafija. Meklējiet mūsu Prezzo. | |
![]() | Moka kanniņāKafiju pagatavojot moka kanniņā, izmanto smalka maluma kafiju. | |
![]() | ChemexGatavojot kafiju Chemex brūvrīkā, lēnais gatavošanas process izceļ un atbrīvo smalkākās kafijas aromāta un garšas nianses. Biezais filtrs izfiltrē lielu daļu kafijā esošo eļļu un sīko daļiņu, sniedzot patiesi tīru kafijas garšu. Šai lēnajai pagatavošanas metodei izvēlies rupja maluma kafiju. |