Specializētā kafija

Mūsu specializētā kafija (angl. Specialty coffee) domāta tiem, kuri vēlas ko īpašu. Lai tiktu iekļauta šajā ekskluzīvajā lokā, kafijai jābūt izsekojamai līdz tās dzimtenei, ar interesantu vēsturi, un protams – izcili labai. Neatkārtojamie citrusu toņi no mūsu Sidamo kafijas pupiņām vai bagātīgā garšvielu buķete Sumatras kafijā ir iekļauti šajā grupā.

Tikai augstākās kvalitātes kafijas pupiņas un īpaša uzmanība un rūpība visa „kafijas ceļa” garumā ļauj kafijai saukties par specializēto kafiju. Īsāk sakot – specializētā kafija ir domāta tieši Jums, ja meklējat augstu kvalitāti.

Kas ir specializētā kafija?

Lofbergs Lila specializētā kafija ir vissmalkākās pupiņas, pagatavotas un pasniegtas ar augstāko iespējamo kvalitāti visos posmos.

Kāda ir atšķirība starp espresso un filtra kafiju?

Termins espresso attiecas nevis uz pupiņām, ko izmanto kafijas pagatavošanā, bet gan uz pagatavošanas metodi. Espresso metode ietver kafijas smalku samalšanu un pagatavošanu espresso automātā zem spiediena 9 bar pie 90 – 93 C. Mūsu espresso kafiju klāsts satur tumšāka grauzdējuma kafiju nekā filtra kafijai. Veidojot maisījumus, mēs tos testējam kā espresso. Tomēr – samaliet pupiņas mazliet rupjāk un izmēģiniet tās kā filtra kafiju!

Filtra kafiju segmentā visām mūsu kafijas pupiņām ir savs stāsts. Tas saistīts ar izcelsmi, atrašanās vietu vai augsni, kas nosaka to unikālās garšas īpašības. Mēs aprakstām garšas, kas pēc mūsu domām izceltas visskaidrāk! Gatavojiet pie 92 – 96 C grādiem un baudiet garšīgu kafiju.

Kas ir Single Region un Single Estate?

Viena reģiona (Single Region) kafijai piemīt specifiska, tikai attiecīgajam reģionam raksturīga garšu un smaržu buķete (kā, piemēram, viena reģiona vīnam).

Vienas plantācijas (Single Estate) kafija ir vēl izsekojamāka (līdzīgi kā ar viena iesala viskija līniju), kas tai piešķir unikālu raksturu.