Lieliska kafija

Kā Jūs pagatavotu tasīti kafijas, kas ir vairāk nekā tikai tase kafijas? Protams, tas daļēji atkarīgs no apkalpošanas un rūpīgi atlasītiem produktiem – bet tas nav viss.

Kafijas dzērieni

Espresso

Espresso vajadzētu – patiesā Itāļu stilā –dzert stāvot kājās, divos vai trijos ātros malkos. Espresso nāk no Neapoles Itālijā, un tā ir viena no jaunākajām kafijas pagatavošanas metodēm.

Kas tas ir?

Metode saistīta ar to, ka ūdens ar augstu spiedienu tiek spiests cauri smalki samaltai kafijai. Precīzāk, 90 C temperatūras ūdens ar 9 – 10 bāru spiedienu saskaras ar aptuveni 7g espresso grauzdētu kafiju aptuveni 20 – 25 sekundes. Ilgāks laiks var ietekmēt kafiju un piedot tai sliktu garšu.

Četri zelta likumi

Lai iegūtu perfektu espresso nepieciešams

  • labs maisījums,
  • pareizās proporcijas kafijai un ūdenim,
  • patiešām labs espresso automāts,
  • pieredze darbā ar to.

Kapučīno

Kapučīno parasti sastāv no 1/3 espresso, 1/3 tvaicēta piena un 1/3 putota piena. Dzērienu būtu jādzer no tases, bet var pasniegt arī glāzē.

Labs karsts vai auksts

Izvēlieties aukstu kapučīno karstā dienā, pievienojot aukstu pienu un dažus ledus gabaliņus. Dzērienam pa virus uzkaisiet nedaudz kakao pulvera.

Caffe latte

Tas ir ikdienas brokastu dzēriens Itālijas mājsaimniecībās. Daudzi bērni Itālijā iemācās mīlēt espresso, sākot ar šo vieglo kafijas dzērienu.

Gatavojot caffe latte

Caffe latte veido dubults vai viens espresso augstā stikla glāzē, kas piepildīta ar tvaicētu pienu, un nedaudz saputota piena virspusē. Galvenais noteikums parasti ir 20 % kafijas un 80 % karsta piena.

Cafe au lait

Cafe au lait ir franču nosaukums stiprai kafijai ar karstu pienu.

Kāda ir atšķirība starp cafe au lait un caffe latte?

Cafe au lait izmanto parasto filtra kafiju, vēlams tumši grauzdētu, to gatavo, izmantojot vienādās daļas kafiju un karstu pienu. Caffe latte gatavošanai var izmantot arī 1/3 espresso un 2/3 tvaicēta piena, tātad sis dzēriens satur vairāk piena nekā kapučīno.

Capucino-4   Espresso-med-logo-2   Latte-1