Ilgtspējas darbs

Mēs esam strādājuši pie lieliskas garšas kopš 1906. gada. Uzņemties atbildību par cilvēkiem un vidi mums ir bijis pašsaprotama jau ilgu laiku. Mums ir svarīgi, lai kafija ne tikai garšotu labi, bet arī darītu labus darbus.

Mūsu ilgtspējas darbs ietver visu dzīves ciklu, no pupiņas līdz tasītei. Izaicinājumi un iespējas izskatās dažādi visa cikla garumā. Klimata jautājumi un kafijas audzētāju dzīves apstākļi ir divi svarīgākie ilgtspējas aspekti. Tieši uz šīm jomām mēs koncentrējamies visvairāk. Tomēr mēs, protams, daudz strādājam arī citos aspektos.

Mēs uzņemamies atbildību par cilvēkiem un vidi

  • Ģimenes uzņēmums, šobrīd jau trešajā un ceturtajā paaudzē.
  • Viens no lielākajiem organiskas un Fairtrade sertificētas kafijas importētājiem.
  • Ilgtspēja un atbildība kopš 1906. gada.

Mēs tiekamies ar kafijas audzētājiem

  • Visu mūsu kafiju mēs iepērkam tieši no audzētājiem, un lai apmeklētu kafijas audzētājus, ceļojam apmēram 150 dienas gadā.
  • Mēs apmeklējam dažādas kafijas audzētavas.
  • Ilgstošas un ciešas attiecības garantē kvalitāti un pozitīvu attīstību.

Mūsu pašu attīstības projekti

  • Starptautisko Kafijas Partneru (International Coffee Partners) ietvaros mēs īstenojam paši savus attīstības projektus kopā ar sešiem citiem ģimenēm piederošiem kafijas uzņēmumiem.
  • Uzlabojam konkurētspēju un dzīves apstākļus nelielās kafijas audzētavās.
  • Mūsu apmeklējumu laikā mēs savām acīm pārliecināmies, ka darbs atmaksājas.
  • Mēs īstenojam attīstības projektus, kas saistīti ar globālo klimata izmaiņu izaicinājumiem.

Mums ir apņemšanās

  • Mēs zinām no pieredzes, ka sertifikācija ir laba gan cilvēkiem, gan videi.
  • Pirmie Zviedrijā ar organisku un Fairtrade sertificētu kafiju.
  • Šodien visa mūsu kafija ir sertificēta.