musu kafija

Mūsu kafijas pupiņas

Kafija pārsvarā aug tropu zonās ap ekvatoru, kur temperatūra un lietus daudzums ir vienmērīgi. Komerciālo galvenokārt tiek audzēti divi kafijas veidi: Arabica un Robusta. Arabica kafija bieži tiek izcelta starp šīm abām. Tāpat pastāv daudz paveidu un pasugu, kas ir atvasinātas no katras šķirnes. Atšķirība garšā nav atkarīga tikai no koka veida, bet arī augsnes, klimata un tā, cik rūpīgi pupiņas tiek audzētas.

Tikai labākās pupiņas

Mēs iepērkam tikai rūpīgi atlasītas, īpaši kvalitatīvas zaļās kafijas pupiņas no daudzām pasaules malām. Mēs savai kafijai lielākoties izvēlamies Arabica šķirnes kafijas pupiņas ar maigu, aromātisku un piesātinātu garšu. Mēs izmantojam augstvērtīgas robusta kafijas pupiņas atsevišķiem produktiem tikai tiem klientiem, kuri to lūdz, lai iegūtu unikālu īpašību un garšu apvienojumu.

Arabica kafijas šķirne

Kafijas šķirne, kuras pirmsākumi meklējami Etiopijā. Šī kafijas šķirne ir ļoti prasīga un relatīvi jutīga, jo tā aug augstu kalnu nogāzēs. Arabica kafijas pupiņas šodien tiek audzētas daudzās valstīs un tās kopumā sastāda līdz 60 % no kopējās izaudzētās kafijas. Tai ir maiga un aromātiska garša, kā dēļ tā ir īpaši populāra mūsu pusē, un bieži vien tiek pārdota par lielāku cenu. Arabica kafija galvenokārt dalās “mazgātajā” un “nemazgātajā” kafijā, atkarībā no tā, kāds pupiņu šķirošanas process tiek izmantots, lai atdalītu kafijas pupiņu no ogas.

Citi kafijas veidi

Izturīgāka ir Robusta kafijas šķirne, kas tiek audzēta zemākos platuma grādos. Pupiņa ir atšķirīga, ieapaļāka pēc formas. Robusta kafijai piemīt pilnīgāka garša, taču tā ir vienkāršāka un rūgtāka, nekā Arabica šķirnes kafija. Pupiņas parasti tiek grauzdētas ilgāk. Robusta kafija galvenokārt dalās “mazgātajā” un “nemazgātajā” kafijā, atkarībā no tā, kāds pupiņu šķirošanas process tiek izmantots, lai atdalītu kafijas pupiņu no ogas

Vēl vairāk vai mazāk ir pazīstama Liberica kafijas šķirne, taču tā netiek komerciāli izmantota. Tā tiek audzēta galvenokārt Rietumāfrikā.