kafijas_malsana

Kafijas pupiņu malšana

Neskatoties uz to, vai Jūs pērkat jau samaltu kafiju vai maļat kafijas pupiņas paši, kafijas dzirnaviņas ir ļoti svarīgas.

Viens un tas pats kafijas maisījums var ļoti atšķirties garšas ziņā, atkarībā no tā, kā Jūs to samaļat. Raupjš malums padara kafiju vieglāku un svaigāku. Smalks malums padara kafiju pilnīgāku, sabalansētāku, taču tajā pašā laikā asāku.

Ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes malšanas diskus, lai kafiju tiktu samalta pēc iespējas vienmērīgāk, jo tas ietekmē kafijas garšu. Nolietotas vai zemas kvalitātes dzirnavas var uzkarsēt vai pat apdedzināt kafiju. Diski rada vienmērīgāku malumu, salīdzinājumā ar malšanas nažiem. Ja Jums ir espresso aparāts, Jums ir nepieciešamas īpašas espresso dzirnavas ar malšanas diskiem.

Samaliet kafiju tieši pirms pagatavošanas, tādējādi saglabājot pēc iespējas vairāk aromāta. Tāpat Jūs varat iegādāties maltu kafiju slēgtā traukā.