kafijas_veidi

Kafijas dzērienu veidi

Espresso, kapučīno vai kafiju ar pienu? Kafejnīcu ēdienkartes piedāvā nebeidzamu sarakstu ar kafijas dzērienu veidiem. Zemāk Jūs atradīsiet sarakstu ar pašiem iecienītākajiem kafijas dzērieniem un iespējams, nākamreiz uzdrošināties pamēģināt kaut ko jaunu.

Espresso 
Pagatavots espresso aparātā, kur ūdens tiek spiests cauri samaltai kafijai ar lielu spiedienu. 25 – 35 ml dzēriena, kas pārklāti ar stingru kafijas putas (crema) kārtiņu.

Ristretto 
Koncentrētāks espresso ar, apmēram pusi no tam paredzētā ūdens daudzuma

Lungo 
Lēni pagatavots espresso ar divkārt lielu ūdens daudzumu.

Americano 
Espresso + tas pats ūdens daudzums

Kapučīno 
Viens espresso, kam pievienota viena trešā daļa uzputota piena un trešā daļa karsta piena, 150-180 ml.

Caffe Latte 
Dubultais espresso, kas pasniegts augstā stikla glāzē ar karstu pienu un putu “cepurīti” augšpusē.

Kafija ar pienu 
Dubultais espresso ar siltu pienu. Dzērienu pasniedz kapučīno krūzē.

Cortado 
Dubultais espresso ar tādu pašu daudzumu silta vājpiena.