labas_kafijas_pag-792x320

Pieci vienkārši soļi – kā pagatavot tasi patiešām labas kafijas

Kafijas garša ir ļoti individuāla un var atšķirties atkarībā no tā, kur, kad un kā Jūs to dzerat. Tieši tādēļ mēs Jums vienmēr iesakām Jums eksperimentēt ar maisījumiem, grauzdējuma pakāpēm un pagatavošanas metodēm.

1) Uzglabāt tumšā un vēsā vietā

Jūsu kafijas pupiņas ir ievāktas ar rokām kādā no ap ekvatoru esošo valstu augstienēs. Pēc tam tās ir mērojušas tālu ceļu. Tāpēc izturieties pret kafiju ar mīlestību un cieņu. Tā ir to pelnījusi. Atcerieties, ka maltā kafija ir samērā jutīga. Patīkamais aromāts ļoti ātri izgaros, ja Jūs atstāsiet iepakojumu atvērtā veidā. Tādēļ uzglabājiet kafiju tās oriģinālajā iepakojumā un ievietojiet to gaisu necaurlaidīgā traukā, vēlams, ledusskapī.

2) Parūpēties par savu kafijas aparātu

Jūsu kafijas aparātam ir jābūt labā kārtībā, lai Jūsu kafija garšotu patiešām labi. Uzturiet to tīru un regulāri atkaļķojiet. Ja ir iespējams, tāpat pārbaudiet arī temperatūru. Kafija pagatavošanai ir nepieciešama augsta temperatūra, lai ļautu atbrīvoties tās dažādajiem aromātiem. Ūdens temperatūrai vēlams būt starp 92 un 96 grādiem. Ja kafijas aparāts nenodrošina pareizo temperatūru, tad labāk būtu ūdeni uzvārīt un apliek kafiju filtrā.

3) Pareiza dozēšana

Jūsu kafija parasti ir dažādu gardu kafijas pupiņu maisījums. Lai Jūsu kafija garšotu pēc iespējas labāk, ir svarīgi, lai Jūs ievērotu pareizo devu. Ieberiet vienu kafijas kausiņu vai vienu ēdamkaroti ar kaudzi uz tasīti (6 – 8 g uz 1,5 dl). Ja Jūs vēlaties stiprāku kafiju, labāk izmantot tumša grauzdējuma kafiju, nevis iebērt vienu karoti vairāk.

4) Izmēģiniet kaut ko jaunu

Mēs, lielākoties, esam paradumu būtnes un parasti dzeram vienas un tās pašas garšas kafiju katru dienu. Bet – es ieteiktu Jums ik pa laikam izmēģināt kaut ko jaunu. Ja jūs parasti gatavojat kafiju kafijas aparātā, kādēļ neizmēģināt pagatavot to franču presē? Pamēģiniet paši samalt pupiņas. Ja Jūs parasti dzerat vidēja grauzdējuma kafiju, izmēģiniet tumšu grauzdējumu. Mēs jums garantējam, ka izmēģinot dažādas pagatavošanas metodes un grauzdējuma pakāpes, Jūs atklāsiet jaunas, brīnišķīgas garšas!

5) Aizveriet acis un izbaudiet

Kafija ir patiesa māksla un patiešām darbojas, kad Jūs vēlaties atpūsties (lai arī daži to lieto, lai gūtu enerģijas lādiņu). Tāpēc izmantojiet visas maņas. Smaržu un garšu. Vai, aizveriet acis ik reizi, kad Jūsu priekšā ir karsta, kūpoša tase kafijas. Iedomājaties, ka Jūs stāvat krāšņā Brazīlijas kafijas audzētavā, vai Andu vai Kenijas kalnu zaļajā nogāzē. Un izbaudiet!

pagatavosanas_metodes2-792x320