Kafijas valstis un garša

Vienā kafijas tasītē ir aptuveni 900 aromāti, tas ir aptuveni divas reizes vairāk nekā vīnā. Kafijā attīstās dažādas garšas kas ir atkarīgs no tā, kurā pasaules daļā tā ir augusi, cik auglīga ir augsne, vai kafija aug ēnainos vai saulainos apstākļos, un no tā, cik rūpīgi tā tiek apstrādāta pēc novākšanas. Citiem vārdiem runājot, kafijas garšu ietekmē ikviens solis no tā brīža, kad sēkla tiek iedēstīta zemē, līdz brīdim, kad kafija nonāk jūsu tasītē.

Löfbergs ierastākie kafijas maisījumi, sastāv no četrām līdz sešām kafijas šķirnēm no pēdējām ražām, ko lielā mērā veido kafija no Brazīlijas. Kafijai ir maiga, salda garša ar nelielu riekstu piegaršu. Tad tā tiek sajaukta ar aromātiskām un skābākām kafijas pupiņām no Kolumbijas, Centrālamerikas un Austrumāfrikas, lai iegūtu labi sabalansētu, pilnīgu garšu ar augļu niansēm. Vairāk par kafiju no dažādām valstīm lasiet zemāk.

Kolumbija

Šeit kafija aug tropu mežos, augstu virs jūras līmeņa, vēlams augļu koku paēnā. Lēnais augšanas process ļauj attīstīties cukuriem, kas piešķir garšas pilnīgumu, ilgu pēcgaršu un sabalansētu skābumu.

Brazīlija

Brazīlijā kafija aug lielās plantācijās, kur ir saulaini apstākļu un kuras atrodas relatīvi zemā augstumā virs jūras līmeņa. Tipiska Brazīlijas kafija parasti ir ar sabalansētu garšu, riekstu niansēm un zemu skābuma līmeni. Kafija parasti tiek žāvēta saulē, tāpēc tai veidojas saldena garša.

Kafiju no Brazīlijas mēs parasti bieži izmantojam kā bāzi daudziem kafijas maisījumiem un sajaucam to ar kafiju no citām pasaules daļām, kas piešķir kafijai papildu garšas un aromātus.

 

Tanzānija

Pupiņas tiek audzētas pilnīgā saulē, augstu kalnos, augsnē, kas ir bagāta ar minerāliem, seno vulkānu nogāzēs, tādējādi kafija iegūst svaigumu un ziedu skābumu, kas atgādina tropiskos augļus.

Etiopija

Kafijas izcelsmes valsts, kur kafija aug augstu kalnos, ļoti bagātīgā augsnē. Etiopijas kafijai piemīt pikanta garša ar svaigām skābuma niansēm un intensīviem citrusaugļu toņiem. Kafijas cienītāji ir iemīļojuši Etiopijas kafiju, jo tai piemīt pasaules unikālākās kafijas garšas.

Kenija

Kenijas kafija lielākoties tiek audzēta pilnīgā saulē, pilnībā bez ēnas, kas piešķir kafijai saldas, elegantas, augļu garšas nianses un interesantu aromātu. Kenijas kafijā jūs sajutīsiet skābuma nianses un upeņu garšas notis.

Pagatavošanas metodes

Izmēģiniet dažādas kafijas pagatavošanas metodes un atklājiet, ka kafijas garšas nianses var būtiski atšķirties, ņemot vērā pagatavošanas veidu.